ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ခ်ခ်င္တဲ့သူေတြ၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္တဲ့ အစားအစာက ဘာလဲ။ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕လယ္ေခါင္မွာ ႏွစ္ ၄ဝေလာက္ စားသံုးသူေတြ အားေပးမႈရေနတဲ့ဆိုင္ကေတာ့ လမ္း၂ဝ ဆန္ျပဳတ္ဆိုင္ပါ။ ဆန္ျပဳတ္က ဘာေတြထူးျခားလို႔လဲ။
ၾကက္ေပါင္းရည္နဲ႔ ျပဳတ္ထားတာျဖစ္လို႔ ဆန္ျပဳတ္ထဲမွာ ၾကက္ေပါင္းရည္ အာနိသင္ပါၿပီး အစာလည္း ေၾကလြယ္၊ ဝမ္းလည္းေကာင္းတာေၾကာင့္ ျဖစ္တယ္လို႔ ဆိုင္နာမည္မရွိေပမယ့္ ညီအစ္ကိုသံုးေယာက္ဆန္ျပဳတ္ဆိုၿပီး လူသိမ်ားတဲ့ ဆန္ျပဳတ္ဆိုင္ပိုင္ရွင္ ကိုရဲဝင္းေအာင္က ဆိုပါတယ္။
ဆန္ျပဳတ္ဆိုတာ ေနမေကာင္းတဲ့အခါ စားရတဲ့ လူမမာစာလို႔ ေခၚၾကေပမယ့္ လမ္း ၂ဝက ဆန္ျပဳတ္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ကြာပါတယ္လို႔ ေျပာသူက ကိုေဇယ်ာမင္းပါ။
ေနာက္ထပ္ စားသံုးသူတစ္ေယာက္ျဖစ္တဲ့ ကိုစိုးလင္းထက္က ဒီဆန္ျပဳတ္ဟာ လက္ရာမေျပာင္းေအာင္ ထိန္းထားႏိုင္တာနဲ႔ ငါးဆန္ျပဳတ္ဟာ အစာအိမ္အတြက္ အေကာင္းဆံုးမို႔ လာစားျဖစ္တယ္လို႔ ညႊန္းပါတယ္။
ကဲ အခုေတာ့ ကိုရဲဝင္းေအာင္ကိုယ္တိုင္ နာမည္ေက်ာ္ ဆန္ျပဳတ္ကို ဘယ္လိုလုပ္လဲဆိုတာ အခုလိုပဲ ရွင္းျပေပးပါတယ္။
Kamayut Media
ၾကက္ေပါင္းရည္နဲ႔ ျပဳတ္ထားတာျဖစ္လို႔ ဆန္ျပဳတ္ထဲမွာ ၾကက္ေပါင္းရည္ အာနိသင္ပါၿပီး အစာလည္း ေၾကလြယ္၊ ဝမ္းလည္းေကာင္းတာေၾကာင့္ ျဖစ္တယ္လို႔ ဆိုင္နာမည္မရွိေပမယ့္ ညီအစ္ကိုသံုးေယာက္ဆန္ျပဳတ္ဆိုၿပီး လူသိမ်ားတဲ့ ဆန္ျပဳတ္ဆိုင္ပိုင္ရွင္ ကိုရဲဝင္းေအာင္က ဆိုပါတယ္။
ဆန္ျပဳတ္ဆိုတာ ေနမေကာင္းတဲ့အခါ စားရတဲ့ လူမမာစာလို႔ ေခၚၾကေပမယ့္ လမ္း ၂ဝက ဆန္ျပဳတ္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ကြာပါတယ္လို႔ ေျပာသူက ကိုေဇယ်ာမင္းပါ။
ေနာက္ထပ္ စားသံုးသူတစ္ေယာက္ျဖစ္တဲ့ ကိုစိုးလင္းထက္က ဒီဆန္ျပဳတ္ဟာ လက္ရာမေျပာင္းေအာင္ ထိန္းထားႏိုင္တာနဲ႔ ငါးဆန္ျပဳတ္ဟာ အစာအိမ္အတြက္ အေကာင္းဆံုးမို႔ လာစားျဖစ္တယ္လို႔ ညႊန္းပါတယ္။
ကဲ အခုေတာ့ ကိုရဲဝင္းေအာင္ကိုယ္တိုင္ နာမည္ေက်ာ္ ဆန္ျပဳတ္ကို ဘယ္လိုလုပ္လဲဆိုတာ အခုလိုပဲ ရွင္းျပေပးပါတယ္။
Kamayut Media