ေကာ္လို ရာဒိုမွ အထက္ တန္းေက်ာင္းသူ တစ္ေယာက္သည္ Intel ကုမၸဏီမွ ေပးအပ္ သည့္ သိပၸံ ရည္ခၽြန္ ဆု အျဖစ္ ေဒၚလာ ၁ သိန္း ရရွိ သြားေၾကာင္း သတင္း ရရွိသည္။ အသက္ ၁၇ ႏွစ္ အရြယ္ရွိ ဆာရာ ဗို႔ဇ္ဆို သည့္ ေက်ာင္းသူသည္ ေကာ္လိုရာဒို စပရင္းအထက္ေက်ာင္းမွ ေက်ာင္းသူတစ္ဦးျဖစ္ၿပီး ေရညွိပင္မ်ားမွ ဆီထုတ္ ယူႏိုင္ေရးကို အထူးျပဳစမ္းသပ္ေနသူျဖစ္သည္။ ေရညွိဆီကို ေလာင္စာဆီအသြင္ေျပာင္းကာ ယာဥ္မ်ား တြင္ အသံုးျပဳၿပီး ေစ်းႏႈန္းသက္သာေစရန္ တီထြင္ႏိုင္ခဲ့သူျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ထိုဆုကို ရရွိ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ သည္။
ဆာရာသည္ ထိုစမ္းသပ္မႈကို ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာၾကာေအာင္ သုေတသနျပဳေနၿပီး ပေရာဂ်က္ေအာင္ျမင္ေရး အ တြက္ စိတ္ဖိစီးမႈမ်ားစြာ ခံခဲ့ရေၾကာင္း၊ သိပၸံပညာႏွင့္ပတ္သက္ၿပီး ေလ့လာခဲ့ရ႐ံုမွ်မက နယ္ပယ္ေပါင္းစံု အတြက္ ပါႀကိဳ တင္ျပင္ ဆင္ ခဲ့ေၾကာင္း သခ်ၤာ ပါေမာကၡ ေဒးဗစ္ မာကာကေျပာၾကားသည္။
ဒုတိယဆုအျဖစ္ ေဒၚလာ ၇၅၀၀၀ ကို အသက္ ၁၇ ႏွစ္ အရြယ္ ဂ်ဳိနာ ကယ္လန္ဘက္ခ်္က ရရွိခဲ့သည္။ သူသည္ အမ္ဘလာေက်ာင္း မွျဖစ္ၿပီး ပ႐ိုတိန္းတို႔၏လကၡဏာမ်ားအေၾကာင္းကို ေလ့လာသုေတသနျပဳ ေန သူျဖစ္ သည္။ သူသည္ ပံုမွန္ မဟုတ္သည့္ ေမာ္လီက်ဴး ပံုစံမ်ား တည္ေဆာက္ မႈကို သုေတ သနျပဳကာ ေလ့ လာ တင္ျပေန သူလည္းျဖစ္သည္။ သူ႔ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္ေၾကာင့္ ရင္သားကင္ဆာ၊ သားအိမ္ ကင္ ဆာႏွင့္ တီဘီ ေရာဂါမ်ားကုသေရးအတြက္ ေဆးမ်ားထြက္ေပၚလာႏိုင္ဖြယ္ရွိသည္။
ေနာက္တစ္ဦးမွာ အသက္ ၁၇ ႏွစ္အရြယ္ရွိ ဘရန္႔ဝုဒ္ေက်ာင္းမွ အဒမ္ ဘိုးမင္းျဖစ္သည္။ သူသည္ တတိ ယဆု အျဖစ္ ေဒၚလာ ၅၀၀၀၀ ရရွိမည္ျဖစ္သည္။ သူသည္ ပလာစမာေခၚ အိုင္ယြန္းဓာတ္ေငြ႔ကို ဖန္တီးၿပီး ဆုရရွိသြား သူျဖစ္သည္။ လွ်ပ္ကူးျပားမ်ား ထုတ္လုပ္ရာတြင္ အေထာက္ အကူျပဳမည့္ နည္း ပညာျဖစ္
ေသာေၾကာင့္ ဤဆုကို ေပးရျခင္းျဖစ္သည္ဟုဆိုသည္။ လက္ရွိ ပလာစမာမ်ားသည္ ေစ်းႀကီးၿပီး ထုတ္လုပ္ ရာတြင္ လည္း အကန္႔ အသတ္ရွိသည္။ ဘုိးမင္းသည္ ထိုပလာစမာမ်ားကို အိမ္ရွိ ကားဂိုေဒါင္အတြင္း၌ တီထြင္ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး ေငြကုန္ သက္သာစြာျဖင့္ ထုတ္လုပ္ႏိုင္မည့္လမ္းစကို ေဖာ္ေဆာင္ႏိုင္ သူျဖစ္ေသာ ေၾကာင့္ ဤဆုကို ရရွိခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ယခုႏွစ္ေပးသည့္ဆုသည္ အမ်ဳိးအစားေပါင္း ၁၇၀၀ ေက်ာ္ဝင္ၿပိဳင္သည့္အနက္မွ ေရြးခ်ယ္ေပး အပ္ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ ၿပီး ႏိုင္ငံအတြင္း ေက်ာင္းသားမ်ားကိုေပးအပ္သည့္ဆုမ်ားအနက္ အျမင့္ဆံုးဆုလည္းျဖစ္သည္။ ထိုဆုေရြး ခ်ယ္ေရး တြင္ပါဝင္ခဲ့သူ ေက်ာင္းသားမ်ားအနက္မွ ၇ ဦးသည္ ႏိုဗယ္ဆုရဖူးၿပီး၊ ၁၁ ဦးမွာ မက္အာ သာဆု "ပါရမီရွင္ဆု" ကိုရရွိခဲ့ဖူး ေၾကာင္းသိရသည္။
ေမာကၡႏုိင္ငံတကာသတင္း
0 comments:
Post a Comment