မိန္းကေလးေတြအတြက္က ေစ်းဝယ္တာနဲ႔ ဥပမာေပးၿပီးတဲ့ေနာက္ အခုေယာက်ာ္းေလးေတြအတြက္ ဟင္းခ်က္တာေလးနဲ႔ နမူနာျပပါ့မယ္။
အသက္ ၂၀ ဝန္းက်င္
ဒီအသက္အ႐ြယ္ကေတာ့ ေစ်းကဝယ္လာတဲ့ အသားလိုပါပဲ။ အတုုံးလိုက္အတစ္လိုက္ပဲ ရွိပါေသးတယ္။ ခ်က္စားဖို႔အတြက္ ခုတ္ထစ္ ရပါအုန္းမယ္။
အသက္ ၂၅ ဝန္းက်င္
ဒီအသက္အ႐ြယ္ကေတာ့ ဟင္းခ်က္ဖို႔ အသင့္ျပင္ဆင္ထားသလိုပါပဲ။ တစ္လုတ္စာအ႐ြယ္ကေလးေတြကို ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြနဲ႔ အသင့္ႏွပ္ထားတဲ့ အဆင့္ေရာက္ေနပါၿပီ။
အသက္ ၃၀ ဝန္းက်င္
ဒီအသက္မွာဆိုရင္ေတာ့ ဟင္းစခ်က္ေနပါၿပီ။ ႏူးေအာင္လို႔ ထည့္ထားတဲ့ေရဟာခန္းလို႔ ေနာက္တေရကို ထပ္ထည့္ရေတာ့မယ့္ အေနအထားပါ။
အသက္ ၃၅ ဝန္းက်င္
ခုခ်ိန္ကေတာ့ ထည့္ထားတဲ့အသားက ႏူးစျပဳေနပါၿပီ။ စသုံးေဆာင္မယ္ဆိုရင္ သုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
အသက္ ၄၀ ဝန္းက်င္
ဟင္းက်က္ပါၿပီ။ ဒီအခ်ိန္စားမယ္ဆုိ အရသာရွိတဲ့ ဟင္းေကာင္းတစ္ခြက္ကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ေလးဆယ္ေက်ာ္အခ်စ္ရဲ႕ အစေပါ့။
အသက္ ၄၅ ဝန္းက်င္ ဒီအခ်ိန္မွာေတာ့ အသားေတြက ႏူးအိေနပါၿပီ။ ခုခ်ိန္မွာ ခ်က္ထားတဲ့ဟင္းအိုးကို မီးဖိုေပၚကခ်ဖို႔လိုေနပါၿပီ။ ေတာ္ၾကာ ဆီမက်န္ ေရမက်န္ျဖစ္ေတာ့မွာပါ။
အသက္ ၅၀ ဝန္းက်င္
ဒီအခ်ိန္ကေတာ့ တူးနံ႔စထြက္ေနပါၿပီ။ ဆီလည္းကုန္ခါနီး ေရလည္းမရွိေတာ့ပါဘူး။ ႀကိတ္မိွတ္ၿပီး စားခ်င္တဲ့လူ အနည္းငယ္သာ ရွိပါေတာ့တယ္။
အသက္ ၆၀ ဝန္းက်င္ ခုအေနအထားကိုသာ ပန္းကန္ထဲထည့္ထားလို႔ကေတာ့ ဟင္းခြက္ကိုႏွိက္ခ်င္တဲ့လူ ေတာ္ေတာ္ရွားသြားပါၿပီ။
Credit>> Bush-Man JD
0 comments:
Post a Comment