Monday, November 12, 2012

လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက ေဆးလိပ္ေသာက္၍ ျဖစ္သည့္ အဆုတ္ကင္ဆာ အေပၚ ေကာင္းႏိုင္ဟုဆို

Posted by drmyochit Monday, November 12, 2012, under | No comments


တိုင္ဝမ္ ကၽြန္းေဆးရံု တစ္ရံုကအေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု၊ ကင္ဆာသုေတသန အသင္းရဲ႕ ယခုႏွစ္စာတမ္းဖတ္ပြဲမွာ တင္ျပ ထားပါတယ္။ တိုင္ဝမ္းေဆးတကၠ သိုလ္က ေဒါက္တာလင္က “ အဆုတ္ကင္ဆာဆိုတာ တရုတ္okw( တိုင္ေပ) မွာ ေသႏႈန္းမ်ားတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ပါတယ္၊ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက စိတ္ဝင္စားဖို႔ ေကာင္းတယ္၊ သူမွာေပၚ လီဖီနာလို႔ေခၚ တဲ့ အင္တီေအာက္စီဒင့္ပါတယ္၊ သူက အလံုး၊ အႀကိတ္ျဖစ္တာ ကိုတားတယ္ ”လုိ႔ ဆိုပါတယ္။ ေဒါက္တာလင္နဲ႔ သူ႔အေဖာ္တစ္စုက အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ၿပီး လူနာ ၁၇၀ နဲ႔ ပကတိ က်န္းမာသူ ၃၄၀ ကို ေမးခြန္းေတြေမးၿပီး သုေတသနျပဳပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ေနထိုင္ရာေဒသ၊ စီးကရက္ေသာက္သံုးမႈ၊ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ေသာက္သံုးမႈ၊ေန႔စဥ္စားသံုးမႈ (အသီးအ ႏွံ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္)၊ ခ်က္ျပဳတ္ပံု၊ မိသားစုမွာကင္ဆာမ်ိဳးရိုး ရွိမရွိ တို႔နဲ႔ဆက္စပ္ၿပီး စူးစမ္းပါတယ္။ 
သုေတသနျပဳခံရသူ အုပ္စုထဲပါ၊ ေဆးလိပ္ေသာက္သူေရာ၊ မေသာက္သူေရာ တစ္ေန႔ လက္ဖက္ ရည္ၾကမ္းတစ္ခြက္ ကေလးေတာင္ မေသာက္ဘူးဆိုရင္ ကင္ဆာျဖစ္ဖို႔ (ရဖို႔) ၅.၁၆ဆျဖစ္ႏိုင္ေျခရွိေၾကာင္း။ ေဆးလိပ္လည္းေသာက္မယ္၊ ပံုမွန္လည္း လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္ေလ့ မရွိဘူးဆိုရင္ေတာ့ ၁၂.၇၁ ဆ ေတာင္ျဖစ္ႏိုင္ေျခရွိေၾကာင္း ေတြ႕ထားပါတယ္။ ကင္ဆာအားေပးဗီဇ (ဂ်င္း) လဲမပါ၊လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းလဲ ပံုမွန္ေသာက္မယ္ ဆိုရင္ ကင္ဆာကင္းေဝးဖို႔ ၆၆ရာခိုင္ႏႈန္းေတာင္ရွိတယ္၊ဒါေပမဲ့ ေဆး လိပ္ေသာက္ၿပီး ကင္ဆာ အားေပးဗီဇ(ဂ်င္း) လဲပါမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခက အလြန္႔အလြန္မ်ားတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေျပာႏိုင္တာက ေဆးလိပ္ေသာက္လို႔ရတဲ့ အဆုတ္ကင္ဆာ ကို လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက တစ္မ်ိဳး တစ္ဖံုေျပာင္းႏိုင္ ( ေလ်ာ့ႏိုင္) တယ္၊ အဆုတ္ကင္ဆာက ဗီဇေပၚမွာပဲမူတည္တယ္ ” လုိ႔ေဒါက္တာ လင္က ဆိုပါတယ္။

 Myanmar Express 

0 comments:

Post a Comment

Tags

Labels

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား

Blog Archive

Blog Archive

ဆက္သြယ္ေပးပို႕ရန္

drmyochit72@gmail.com သို႕ ဆက္သြယ္ေပးပို႕ႏိုင္ပါသည္

ရွာေဖြရန္