Thursday, September 19, 2013

ဦးေႏွာက္ကိုေကာင္းက်ိဳးျပဳတဲ့ အေကာင္းဆံုးအစားအစာမ်ား

Posted by drmyochit Thursday, September 19, 2013, under | No comments


(၁) မက္မြန္သီးစားပါ။ ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာပိတ္ေရာဂါ မျဖစ္ေစပါဘူး။

(၂) ဘလူးဘယ္ရီသီးက အာရံုစူးစိုက္မႈအားေကာင္းေစျပီး၊ ဦးေႏွာက္တုန့္ျပန္မႈႏႈန္းကို ျမန္ဆန္သြက္ လက္ေစပါတယ္။

(၃) သစ္ၾကားသီးကို အစြမ္းထက္ျမက္ ဦးေႏွာက္အားတိုး သဘာ၀ျဖည့္စြက္ေဆးအျဖစ္အားကိုးထိုက္ပါေပတယ္။

(၄) အနားတြန္ ့ေဂၚဖီထုပ္ကေလးထဲမွာပါတဲ့ tryptophan(ေခၚ)seroten ဓာတ္မ်ားကဦးေႏွာက္ကို က်န္းမာေစပါတယ္။

(၅) ဘရိုကိုလီ(ေခၚ)ပန္းေဂၚဖီစိမ္း က ဦးေႏွာက္ကို ေကာင္းစြာအလုပ္
လုပ္ေစပါတယ္။

(၆) ပန္းေဂၚဖီအျဖဴေရာင္က ဦးေႏွာက္ရဲ ့ အျဖဴေရာင္အဖတ္သားမ်ားကို
မ်ားစြာေကာင္းက်ိဳးျပဳပါတယ္။

(၇) ဂ်င္း စားေပးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္အေျမွးပါးေရာင္ေရာဂါ ကိုမျဖစ္ေစ
ေတာ့ပါဘူး။

(၈) ပန္းသီး က ခႏာၱကိုယ္အတြက္ ဘက္စံုအားေကာင္းေစရံုသာမက၊
မွတ္ဥာဏ္အားလည္းေကာင္းေစပါတယ္။

(၉) ဖရဲသီးစားပါ။ ဦးေႏွာက္ရဲ ့ ဖြဲ ့စည္းတည္ေဆာက္မႈကို အားေပးပါတယ္။

(၁၀) ေဂၚဖီထုပ္က အဆုပ္၊ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေတြမျဖစ္ေစတဲ့အျပင္၊
ဦးေႏွာက္ပ်က္စီးထိခိုက္မႈကိုပါ ေလ်ာ့ပါးသြားေစပါတယ္။

(၁၁) ဆလပ္ရြက္ မ်ားမ်ားစားေပးျခင္းျဖင့္ neurovascular
coupling(ေခၚ)ဦးေႏွာက္အာရံုေၾကာေတြနဲ ့ဆက္စပ္ေနတဲ့ေသြး ေၾကာေတြမွာ
ေသြးစီးဆင္းမႈပိတ္ဆို ့ျခင္းေရာဂါ ကိုမျဖစ္ေစနိုင္ပါဘူး။ ဒါ့ျပင္
Alzheimer(ေခၚ)ဦးေႏွာက္ဇရာၾကိဳ အယ္လယ္ ဇိုင္း မားေရာဂါ
ျဖစ္လာနိုင္ေခ်ကိုပါ ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္တဲ့။

(၁၂) သခြားေမႊးသီးစားပါ။ ဦးေခါင္းခြံက်န္းမာေရးကို
ေကာင္းက်ိဳးျပဳတဲ့အျပင္ ဦးေႏွာက္အားေကာင္းေစပါတယ္။

(၁၃) ထင္းရႈးသီးေစ ့က ဦးေႏွာက္ကို တက္ၾကြေအာင္လွဳံ ့ေဆာ္ေပးနိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။

(၁၄) ျမင္းခြာရြက္ တစ္ေန ့ ၄-ရြက္စားပါ။ အုန္းဆီ ၈၀-က်ပ္သားနဲ
့ျမင္းခြာရြက္သတၱဳရည္ ၂၇-က်ပ္သားတို ့ေရာျပီး မီးေအးေအး ျဖင့္ခ်က္ပါ။
ေရခန္း၍ဆီသာက်န္ေတာ့တဲ့အထိ ခ်က္ျပီးအေအးခံပါ။ ဆံပင္နဲ
့ဦးေရျပားကိုလိမ္းေပးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္အားရွိလာ ေစပါတယ္။ ဒါ့ျပင္
သတိေကာင္းျခင္း၊ ဆံပင္ေကာင္းျခင္း၊ ႏွစ္ျခိဳက္စြာအိပ္ေပ်ာ္ေစျခင္း
စသည္ျဖင့္ေကာင္းက်ိဳးျပဳပါတယ္။ (သို ့မ ဟုတ္) ျမင္ခြာရြက္မႈန္႕ကို
ႏြားႏို ့၊ သၾကားတို ့နဲ ့ေရာေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္ၾကည္လင္၍
မွတ္ဥာဏ္ေကာင္းေစပါတယ္။

(၁၅) ဦးေႏွာက္ပ်က္/စိတ္ေဖာက္ျပန္ျခင္းအတြက္ လင္းေနပင္အမႈန္ ့ကို
ပ်ားရည္ႏွင့္ေရာလ်က္ေပးပါ။ ဦးေႏွာက္အားနည္းျပီး မၾကာခဏ
သတိေမ့ေလ်ာ့ျခင္းအတြက္ လင္းေနပင္အမႈန္ ့ကို၊ ေထာပတ္၊ ႏြားနို တို
့ျဖင့္ေသာက္ပါ။

(၁၆) ဦးေႏွာက္ပ်က္/စိတ္မျငိမ္ျခင္းအတြက္ ဆီးသီးေျခာက္ကို ထန္းလ်က္ျဖင့္
ယုိထိုးစားပါ။

(၁၇) ဦးေႏွာက္ၾကည္ေစရန္အတြက္ ၾကံရည္နဲ ့ ပ်ားရည္ (သို ့မဟုတ္) ၾကံရည္နဲ
့ဇီးေဖ်ာ္ရည္ ေရာေသာက္ပါ။

(၁၈) ဦးေႏွာက္မၾကည္မလင္ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္းအတြက္
ဖီးၾကမ္းဌက္ေပ်ာသီးမွည့္မွည့္ကို စပ်စ္သီးအမွည့္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ရည္လုပ္
ေသာက္ျခင္းျဖင့္ တခဏအတြင္း လန္းဆန္းလာေစပါတယ္္။

(၁၉) ျမတ္ေလးပန္းရႈပါ။ ျမတ္ေလးပန္းရနံရႈျခင္း (သို ့မဟုတ္)
ျမတ္ေလးပန္းေျခာက္မႈန္ ့ကို ပ်ားရည္ တြင္စိမ္၍ ညအိပ္ယာ၀င္ တို္င္း
လၻက္ရည္ဇြန္း ၁-ဇြန္း ေသာက္ျခင္းက ဦးေႏွာက္ၾကည္လင္ လန္းဆန္းလာေစပါတယ္။

(ေပါက္ေပါက္….မွ်ေ၀သည္)
(ကိုးကား။ best brain & memory tonic foods)

က်န္းမာေရးစာတိုမ်ားစုစည္းမွဳ

0 comments:

Post a Comment

Tags

Labels

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား

Blog Archive

Blog Archive

ဆက္သြယ္ေပးပို႕ရန္

drmyochit72@gmail.com သို႕ ဆက္သြယ္ေပးပို႕ႏိုင္ပါသည္

ရွာေဖြရန္