ပဲခူးတုိင္းေဒသႀကီး၊ ေတာင္ငူၿမိဳ႕နယ္ (၂၂) ရပ္ကြက္ ၀က္ကုန္းလမ္းရွိ ေဇယ်ာသီရိ အမ်ဳိးသမီး မိဘမဲ့ ကေလးမ်ား ေဂဟာ၌ ေမလ (၁၉) ရက္ေန႔ က ျဖစ္ပြားခဲ့ေသာ အစာ အဆိပ္သင့္မႈတြင္ ကေလးငယ္မ်ား စားေသာ ဆန္ျပားသုပ္၌ ဗက္တီးရီးယားပိုး ႏွစ္မ်ဳိး ပါ၀င္ ေနေၾကာင္း ေတာင္ငူ ေဆး႐ုံႀကီး မွ သိရသည္။
ဆန္ျပားသုပ္ ထဲမွာ ပါတဲ့ ပိုးႏွစ္မ်ဳိးမွာ တစ္မ်ဳိးက အဆိပ္ ျဖစ္ေစတယ္။ တစ္မ်ဳိးက ၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာ ေအာ့အန္တာေတြ ျဖစ္ေစတယ္ ဟု ေတာင္ငူ ေဆး႐ုံႀကီးမွ လက္ေထာက္ ေဆး႐ုံအုပ္ ေဒါက္တာၾကည္သာစိုးက ဓာတ္ခြဲခန္း ရလဒ္ကို ကုိးကား၍ The Messenger သတင္းစာသို႔ ေျပာသည္။ အဆုိပါ ဗက္တီးရီးယားပိုး ႏွစ္မ်ိဳးမွာ E-coli ဟု အတိုေကာက္ ေခၚေသာ Escherichia coli ပိုးႏွင့္ staphylococcus ပိုးတို႔ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ေမလ (၁၉) ရက္ ေန႔က ေဇယ်ာသီရိ အမ်ဳိးသမီး မိဘမဲ့ ကေလးမ်ား ေဂဟာတြင္ ဆန္ျပားသုပ္ ႏွင့္ ဒီးဒုိ အခ်ိဳရည္မ်ားကို စားေသာက္ ၿပီးေနာက္တြင္ ကေလးငယ္မ်ား မူးေ၀ ေအာ့အန္ျခင္း ျဖစ္ပြားခဲ့ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆုိပါ အစာ အဆိပ္သင့္ မႈေၾကာင့္ သံုးႏွစ္ အရြယ္မွ (၁၅) ႏွစ္အရြယ္ အထိ ကေလးငယ္ ေပါင္း (၆၈) ဦးႏွင့္ လူႀကီး ေျခာက္ဦးတို႔ကို ေတာင္ငူ ေဆး႐ုံသို႔ ပို႔ေဆာင္ ကုသခဲ့ရေၾကာင္း သိရသည္။
ဓာတ္ခြဲခန္း အေျဖအရ ကေလးငယ္မ်ား စားေသာ ဆန္ျပားသုပ္တြင္ ဗက္တီးရီးယားပုိးမ်ားေတြ႕ ရေသာ္လည္း ၎ တို႔ ေသာက္ေသာ ဒီးဒို အခ်ဳိရည္တြင္မူ ဗက္တီးရီးယားပုိး မေတြ႕ရေၾကာင္း သိရသည္။ ထုိ႔အျပင္ ယခုျဖစ္ပြားေသာ အစာအဆိပ္သင့္မႈမွာ ခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္ မသန္႔ရွင္းျခင္း၊ ေရမ သန္႔ရွင္းျခင္း တို႔ေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေဒါက္တာ ၾကည္သာစိုးက သံုးသပ္သည္။ ယခုအခါ အဆိုပါ မိဘမဲ့ေက်ာင္းတြင္ က်န္းမာေရး ပညာေပးမႈ မ်ား၊ ေသာက္သံုးေရ သန္႔ရွင္းေရးမ်ား ကိုလည္း ေဆာင္ရြက္ထားေၾကာင္း သိရသည္။
ယခုႏွစ္ ေမလ (၃၁) ရက္ေန႔ ကလည္း ျမစ္သား ၿမိဳ႕နယ္တြင္ မဂၤလာေဆာင္၌ ေကၽြးေသာ နတ္သုဒၶါ ဒံေပါက္ စားရာမွာ လူ(၁၈၀) ေက်ာ္ အစာ အဆိပ္သင့္ ခဲ့ၿပီး၊ ဧၿပီလ (၁၉) ရက္ေန႔ ကလည္း အလွဴပဲြတြင္ ေကၽြးေသာ သႀကၤန္ ထမင္းစားရာမွ ကရင္ျပည္နယ္၊ ျမ၀တီ ၿမိဳ႕နယ္၌ လူေပါင္း (၂၀၀) ေက်ာ္ အစာအဆိပ္သင့္ခဲ့ ရေၾကာင္း သိရသည္။ ထို႔အျပင္ ေဖေဖာ္၀ါရီလ (၁၁) ရက္ေန႔က စစ္ကုိင္းတိုင္းေဒသႀကီး၊ ဟုမၼလင္း ၿမိဳ႕နယ္တြင္ ေဂၚဖီသုပ္ စားရာမွ လူ (၃၀)ေက်ာ္ အစာအဆိပ္သင့္ခဲ့ၿပီး၊ လူႏွစ္ဦး ေသဆံုးခဲ့ေၾကာင္း ျပည္တြင္း မီဒီယာမ်ား၏ ေဖာ္ျပခ်က္ အရ သိရသည္။
မင္းသူေအာင္
Messenger News Journal
0 comments:
Post a Comment