၁) အိပ္ရာဝင္ေနာက္က်ျခင္းႏွင့္ အိပ္ယာထေနာက္က်ျခင္း
၂) နံနက္ပိုင္း ဆီးမသြားျခင္း
၃) အစားအလြန္အကြၽံစားျခင္း
၄) နံနက္စာမစားျခင္း
၅) ေဆးအမ်ားအျပား ေသာက္သံုးျခင္း
၆) ယိုမ်ား၊ ၾကာရွည္ခံေဆးသံုးထားသည့္ အစားအစာမ်ား၊ အျဖည့္ပစၥည္မ်ား ထည့္သြင္းထားသည့္ အစား အေသာက္မ်ား၊ ဆိုးေဆးသံုးထားသည့္အစားအစာမ်ားႏွင့္ အခ်ိဳမႈန္႔မ်ား အလြန္အမင္းစားသံုးျခင္း
၇) အရက္ေသာက္သံုးျခင္း
၈) က်န္းမာေရးႏွင့္မညီညြတ္သည့္ ဟင္းခ်က္ဆီမ်ား အသံုးျပဳခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ျခင္း (အစားအစာ မ်ားကို ေၾကာ္သည့္အခါ အေကာင္းဆံုးဟင္းခ်က္ဆီျဖစ္သည့္ သံလြင္ဆီကိုပင္ တတ္ႏုိင္သမွ် အနည္းဆံုး ျဖစ္ေအာင္ အသံုးျပဳသင့္သည္.... သင့္က်န္းမာေရးအလြန္ေကာင္းေနသည့္အခါမ်ိဳးမွလြဲ၍ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ ေနသည့္ အခါတြင္ ေၾကာ္ထားသည့္အစားအစာမ်ား မစားသံုးသင့္ေပ...)
၉) အစိမ္းအတုိင္း စားသံုးျခင္းႏွင့္ အႏူးလြန္ေသာအစာမ်ား စားသံုးျခင္းတို႔သည္လည္း အသည္းကို ဒုကၡေပးႏုိင္သည္... အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ားကို တစ္ထုိင္တည္းသာစားသင့္ၿပီး မကုန္ပါက သိမ္းမထား သင့္ေပ... ေကာင္းမြန္သည့္ေနထုိင္မႈပံုစံႏွင့္ အစားအစာစားသံုးမႈအမူအက်င့္ကို ကြၽန္ေတာ္တို႔ ေမြးျမဴရ ေပမည္... ေကာင္းမြန္သည့္ စားသံုးမႈအမူအက်င့္ႏွင့္ အခ်ိန္ကိုက္စားသံုးမႈကို ထိန္းသိမ္းလုပ္ေဆာင္ျခင္း တို႔သည္ ကြၽန္ေတာ္တုိ႔ ကိုယ္ခႏၶာအတြက္ အာဟာရဓာတ္မ်ား စုပ္ယူႏုိင္ရန္ႏွင့္ မလုိအပ္သည့္ဓာတု ပစၥည္းမ်ားဖယ္ထုတ္ႏုိင္ရန္ အလြန္ေကာင္းမြန္သည့္ စီမံခ်က္တစ္ရပ္ပင္ျဖစ္ေပသည္...
Ref: General knowledge
0 comments:
Post a Comment