Saturday, January 25, 2014

သားျမတ္ကင္ဆာ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ နည္း

Posted by drmyochit Saturday, January 25, 2014, under | No comments


လြန္ခဲ့တဲ့၁၀ ႏွစ္ကထက္စာရင္သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းဟာ ႏွစ္စဥ္ႏွစ္တုိင္း က်ဆင္းလ်က္ ရွိတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေရာဂါကုိ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ အခ်က္ေတြကလည္း ပုိမုိလြယ္ကူလာတယ္လုိ႔ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ ေအာက္ပါ နည္းလမ္းေတြဟာ သုေတသီေတြက အသစ္ေတြ႕ရွိထားတဲ့ သားျမတ္ကင္ဆာ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ နည္းေတြပါ။

၁။ ကလီစာမ်ားေရွာင္ၿပီး ေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ပါ...

အသည္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္လုိမ်ဳိး ကလီစာေတြဟာ Cadmium ေခၚတဲ့ ခႏၶာကုိယ္ကုိ ဒုကၡေပးတဲ့ သတၱဳ ဓာတ္ေတြ ေပါႂကြယ္ဝတဲ့ အစာေတြပါ။ သူတုိ႔ကုိစားမိရင္ သင့္ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕ တစ္သွ်ဴးအတြင္းမွာ စုေဆာင္းေန တတ္ပါတယ္။ ဒီ Cadmium ေတြနဲ႔ ထိေတြ႕သူေတြဟာ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၇ ရာခုိင္ႏႈန္း ပုိမ်ားတယ္လုိ႔ ကယ္လီဖုိးနီးယား တကၠသုိလ္မွ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ Cadmium ဟာ ပံုမွန္ မဟုတ္တဲ့ ဆဲလ္ေတြကုိ ပိုမုိထႂကြေစၿပီး ႀကီးထြားမႈကုိလည္း ျမန္ဆန္ေစကာ ေရာဂါပ်ံ႕ႏွံ႔ ႏႈန္းလည္း ျမန္ဆန္ႏုိင္ပါတယ္။

Tips!ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္လည္း Cadmium ေတြ အမ်ားအျပား ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

၂။ ေဂၚဖီထုပ္စားၿပီး ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၃၀ ရာခုိင္ႏႈန္းကုိ ေလွ်ာ့ခ်ပါ...

ေဂၚဖီထုပ္မွာ ဆာဖုိရဖိန္းနဲ႔ အင္ဒိုးထရီးကာဗီေနာ (I 3C) ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ ပုိလွ်ံေနတဲ့ အီစထ႐ုိဂ်င္ေတြ သားျမတ္တစ္သွ်ဴးကုိ မဖ်က္ဆီးႏုိင္ခင္မွာ ၿဖိဳခဲြပစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ကုိက္လန္၊ ပန္းေဂၚဖီပြင့္၊ ဘ႐ုိကုိလီ ေတြမွာလည္း ကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြ ရွိပါတယ္။

၃။ စပ်စ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ၿပီး ခုခံအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ေအာင္ လုပ္ေဆာင္ပါ...

စပ်စ္သီးေဖ်ာ္ရည္မွာ တျခားေဖ်ာ္ရည္ေတြထက္ ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း ေလးဆ ပုိမုိပါဝင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ သူ႔မွာ ခုခံစြမ္းအားစနစ္ ျမင့္တက္ေစႏုိင္တဲ့ အန္သုိဆုိင္ရာနင္ အမ်ဳိးအစား ၃၁ မ်ဳိး ပါဝင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ စပ်စ္သီး ေဖ်ာ္ရည္တစ္ခြက္ ေသာက္တာေၾကာင့္ တစ္ပတ္အတြင္း ပံုမွန္မဟုတ္တဲ့ ဆဲလ္ႀကီးထြားမႈကုိ ပိတ္ပင္ႏုိင္ၿပီး သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၉ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ႏုိင္ပါတယ္။

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မီးဖုတ္ၿပီးစားကာ ဆဲလ္မ်ားကုိ ကာကြယ္ထားပါ...

မီးဖုတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္ၿပီး ပုံမွန္မဟုတ္တဲ့သားျမတ္ဆဲလ္ေတြ ေခ်ဖ်က္ပစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္ဥ စားတာေၾကာင့္ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ၂၅ ရာခုိင္ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ ဝါရွင္တန္ တကၠသုိလ္မွ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။

၅။ ဆီးသီးေျခာက္စားၿပီး ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ထက္ဝက္ေလွ်ာ့ခ်ပါ...

လက္တစ္ဆုပ္စာ ဆီးသီးေျခာက္ကုိ ေန႔စဥ္ စားသံုးတာေၾကာင့္ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၅၀ ရာခုိင္ႏႈန္း အထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ သုေတသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ခြက္တစ္ဝက္စာ ဆီးသီးေျခာက္မွာ ဘီတာကယ္႐ုိတင္း ၂၃၄၂ အိုင္ယူ ပါဝင္ပါတယ္။ ဘီတာကယ္႐ုိတင္းဟာ ဗီတာမင္ေအ အမ်ဳိး အစားျဖစ္ၿပီး ကင္ဆာကို တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ ခုခံအား ဆဲလ္ထုတ္လုပ္မႈကုိ ၃၃ ရာခုိင္ႏႈန္းထိ ျမင့္တက္ေစႏုိင္ ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥ၊ ဟင္းႏုနယ္ရြက္၊ မုန္လာဥနီ ဒါမွမဟုတ္ သခြားသီး ခြက္တစ္ဝက္စာ ကုိ လည္း ဆီးသီးေျခာက္အစား စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။

Tips!
၁။ အနီေရာင္ဝုိင္ကုိ ေန႔စဥ္တစ္ခြက္ ေသာက္တာကလည္း သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ ပါတယ္။ အီစထ႐ုိဂ်င္ အဆင့္ေတြကုိ နိမ့္က်ေစၿပီး တက္စထ႐ုိစတီ႐ုန္း အဆင့္ကုိ ျမင့္တက္ေစႏုိင္လုိ႔ပါ။

၂။ ဗီတာမင္ဒီဟာလည္း သားျမတ္တစ္သွ်ဴးအတြင္း ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ ကယ္စီထ႐ုိင္ေရာအျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ဒီ ၂၀၀၀ IU မွီဝဲတာေၾကာင့္ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ႏုိင္ပါတယ္။

>>>လူသားပီသစြာျဖင့္ ေဆာင္းပါးရွင္အမည္ကို ေျပာင္းလဲျခင္း/ခ်န္လွပ္ထားျခင္းမ်ိဳး မျပဳလုပ္ၾကပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံပါသည္<<<

By ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး(Good health)

0 comments:

Post a Comment

Tags

Labels

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား

Blog Archive

Blog Archive

ဆက္သြယ္ေပးပို႕ရန္

drmyochit72@gmail.com သို႕ ဆက္သြယ္ေပးပို႕ႏိုင္ပါသည္

ရွာေဖြရန္