အသီးအႏွံမ်ားႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားအား ပုိမုိ စားသံုးျခင္းသည္ အမ်ဳိးသမီး မ်ားတြင္ ဆီးအိမ္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္မႈ ႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏုိင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ ႏုိင္ငံရွိ သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကားထားသည္။
ဟာ၀ုိင္ယီ တကၠသုိလ္မွ သုေတသီ မ်ားသည္ ၁၂ ႏွစ္ခဲြၾကာ ကာလ အေတာအတြင္း အရြယ္ ေရာက္ၿပီးသူ ၁၈၅,၈၈၅ ဦးထံမွ က်န္းမာေရး ဆုိင္ရာ အခ်က္အလက္ မ်ားကို စုေဆာင္း၍ ေလ့လာ ဆန္းစစ္မႈ မ်ားကို ျပဳလုပ္ခဲ့ၿပီး Nutrition ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပခဲ့ေၾကာင္း ဆင္ဟြာ သတင္း ဌာနက ထုတ္ျပန္ထားသည္။ သုေတသီ မ်ားသည္ ဆီးအိမ္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားရန္ အလားအလာ ရွိေသာ အမ်ဳိးသမီး ၁၅၂ ဦးႏွင့္ အမ်ဳိးသား ၄၂၉ ဦးတို႔အား ေရာဂါရွာေဖြ ေဖာ္ထုတ္ ခဲ့ၾကသည္။ ထို႔ေနာက္ ကင္ဆာ ေရာဂါႏွင့္ ဆက္ႏႊယ္သည့္ ေျပာင္းလဲမႈ အမ်ဳိးမ်ဳိးကို ခ်ိန္ကိုက္ ထိန္းညိႇရာမွ အသီးအႏွံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အမ်ားဆံုး စားေသာ အမ်ဳိးသမီး မ်ားသည္ ဆီးအိမ္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြား မႈႏႈန္း အနည္းဆံုး ျဖစ္သည္ကို ေတြ႕ရွိ ခဲ့ၾကသည္။
အ၀ါ-လိေမၼာ္ေရာင္ ရွိေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အမ်ားဆံုး စားသံုးသူ အမ်ဳိးသမီး မ်ားသည္ အဆိုပါ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားအား အနည္းဆံုး စားသံုးသူ အမ်ဳိးသမီး မ်ားႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္ပါက ဆီးအိမ္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ ၅၂ ရာခုိင္ႏႈန္း ပိုနည္းေၾကာင္း သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကားထားသည္။
ထုိ႔ေၾကာင့္ ဗီတာမင္ေအ၊ စီ၊ အီး အမ်ားဆံုး စားသံုးသည့္ အမ်ဳိးသမီး မ်ားသည္ ဆီးအိမ္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ အႏၲရာယ္ အနည္းဆံုး ျဖစ္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပပါ ေလ့လာ ခ်က္အား အႀကံျပဳ ထားသည္။
By ျမ၀တီ
0 comments:
Post a Comment