ျမန္မာ့ထမင္းဝိုင္းမွာ အၿမဲလိုလိုေတြ႔ရေလ့ရွိတဲ့ ငပိကိုသိပ္ရာမွာ ျမန္ျမန္ေရာင္းလို႔ ရေအာင္ ယူရီးယားဓါတ္ေျမၾသဇာေတြ ထည့္ၾကတယ္ဆိုတဲ့ သတင္းေၾကာင့္ ငပိစားဖို႔ ေၾကာက္ေနသူေတြအတြက္ ဓါတုေဗဒပညာရွင္ ေဒါက္တာခင္ေမာင္ညိဳကို မးျမန္းၿပီး တင္ျပေပးထားပါတယ္။
ယူရီးယားကို Carbamide လို႔လည္း လူသိမ်ားပါတယ္။ သူ႔ကို သက္ရွိသတၱဝါေတြရဲ့ အညစ္အေၾကးအျဖစ္ စြန္႔ပစ္ရာမွာ ဆီးမွာ အဓိကေတြ႔ႏိုင္ပါတယ္။ ယူရီးယားဓါတ္ဟာ ငပိထဲမွာပါေနႏိုင္သလို ယူရီးယား ေတြ႔တာနဲ႔ ဓါတ္ေျမၾသဇာထည့္ထားတယ္လို႔ မေျပာႏုိင္ေၾကာင္းနဲ႔ ငပိလုပ္ငန္းမွာ ယူရီးယားထည့္ၿပီး ငပိျဖစ္ေအာင္ လုပ္ဖို႔မလိုသလို ယူရီးယားပါေနတာကလည္း လူအတြက္ အႏၱရာယ္မျဖစ္ေစဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။
ဒါ့ျပင္ ငပိဟာ အဟာရၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာျဖစ္ၿပီး ျမန္မာႏိုင္ငံကထြက္တဲ့ ငပိနဲ႔ ငါးေျခာက္ေတြဟာ တျခားေဒသထြက္ေတြထက္ အရသာထူးကဲပါတယ္။ ဒါဟာသူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ ဘက္တီးရီးယားေၾကာင့္ျဖစ္ၿပီး ဒီဘက္တီးရီးယားကလည္း အရပ္ေဒသကို လုိက္ၿပီး အမ်ိဳးကြဲျပားေလ့ရွိတာေၾကာင့္ပါ။
VOA
0 comments:
Post a Comment