Friday, September 13, 2013

အစာအိမ္ေအာင့္လွ်င္ ေအာက္ပါတို႔ကို ေရွာင္က်ဥ္ပါ

Posted by drmyochit Friday, September 13, 2013, under | No comments


(၁)အရက္ႏွင့္ကဖိန္းကို ေလ်ာ့ပါ။ သို႔မဟုတ္ ေခတၲမွ်ရပ္ထားပါ။ ယင္း တို႔က အက္ဆစ္ Level ကို တိုးေစၿပီး ရင္ပူျခင္းႏွင့္ အစာအိမ္နာက်င္မႈကို ပို၍ ျဖစ္ေစသည္။

(၂)ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းႏွင့္ တစ္ဆင့္ခံ ေဆးလိပ္ေငြ႕႐ႈျခင္းကို ေရွာင္
ၾကဥ္ပါ။ ယင္းတို႔က လက္ရွိနာက်င္မႈကို ပို၍ ျဖစ္ေစၿပီး ေနာက္ထပ္ နာက်င္မႈမ်ား ကိုပါ ဆက္တိုက္ျဖစ္ေစတတ္သည္။ ေဆးလိပ္ေငြ႕သည္ အစာအိမ္မွ အက္ဆစ္ထြက္မႈကို ပိုၿပီးတိုးေစသည့္ အေလ်ာက္ နာက်င္မႈကိုလည္း တာရွည္ေစသည္။

(၃)အနီေရာင္အသားမ်ား၊ အဆီမ်ားေသာအေၾကာ္မ်ား၊အဆီစာမ်ား ေရွာင္ပါ။ ႀကိဳခ်က္ထားေသာေကြ႕ ကာအုတ္ဂ်ံဳတြင္ သၾကားႏွင့္ဆား ထည့္စားႏိုင္ေသာ္
လည္း ႏို႔ကို ခ်င့္ ခ်ိန္၍ထည့္ပါ။ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းႏွင့္ စပ္လ်ဥ္းေသာ ဥပမာေခ်ာ
ကလက္ စားသံုးျခင္းကို ခ်င့္ခ်ိန္ပါ။

(၄)တစ္ေန႔တာအတြက္ အစာကို နည္းနည္းႏွင့္ (၅-၆)ႀကိမ္၊ နားနား၍ စားေပးပါ။

(၅)အစာစားၿပီးခ်ိန္ႏွင္ညအခ်ိန္မ်ား တြင္ ပို၍နာက်င္ပါက ဆရာဝန္ႏွင့္
ေဆြးေႏြးသင့္သည္။

(၆)စိတ္ဖိစီးမႈသည္ အစာအိမ္နာ က်င္မႈႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ျဖစ္ေပၚတတ္ သျဖင့္ စိတ္ဖိစီးမႈကို ႀကိဳးစား၍ ေျဖေလ်ာ့ၿပီးေနပါ။

ထူး
Health Updates Journal

0 comments:

Post a Comment

Tags

Labels

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား

Blog Archive

Blog Archive

ဆက္သြယ္ေပးပို႕ရန္

drmyochit72@gmail.com သို႕ ဆက္သြယ္ေပးပို႕ႏိုင္ပါသည္

ရွာေဖြရန္