Saturday, September 07, 2013

ဆန္မွာ Arsenic အဆိပ္ပါဝင္မႈ အေမရိကန္စစ္ေဆး

Posted by drmyochit Saturday, September 07, 2013, under | No comments

အေမရိကန္ဆန္အတြင္း Arsenic
အဆိပ္ပါဝင္မႈအဆင့္ကို သတ္မွတ္ျပ
ထားထားစဥ္။ 
အေမရိကန္ အစားအေသာက္နဲ႔ေဆးဝါးဆိုင္ရာ ကြပ္ကဲေရးအဖြဲ႔က ဆန္၊ ဆန္နဲ႔ျပဳလုပ္တဲ့စားေသာက္ကုန္  နမူနာ ၁၃ဝဝ မွာ ေျမဆီလႊာအတြင္း ေတြ႔ရေလ႔ရွိတဲ႔ အာဆင္းနစ္နဲ႔ တျခား အဆိပ္အေတာက္ျဖစ္ေစတဲ႔ ဓာတုပစၥည္း ပါဝင္ေနမႈကို စစ္ေဆးခဲ့ပါတယ္။

ကမၻာေပၚက လူသန္းေထာင္ေပါင္းမ်ားစြာရဲ႕ အဓိက စားေသာက္ကုန္ ဆန္ထဲမွာ လက္ရွိ အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈပမာဏက လူထုက်န္းမာေရးကို အႏၱရာယ္ ရွိေစႏုိင္သလား ဆိုတာကို အေမရိကန္ ႀကီးၾကပ္ေရး ေအဂ်င္စီက ဆံုးျဖတ္ႏုိင္ဖို႔ ႀကိဳးစားေနတာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ FDA ရဲ႕ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္္နဲ႔ အဆိပ္ျပင္းအဆံုး ဓာတုပစၥည္း အင္ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္လို႔ေခၚတဲ့ အသြင္ေျပာင္း အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈ ပမာဏေတြကို စမ္းသပ္ခဲ႔ပါတယ္။

ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈကေတာ့ ထမင္းတစ္ပြဲစာမွာ ၂.၆ မိုက္ခရိုဂရမ္ကေန ၇.၂ မိုက္ခရိုဂရမ္ အထိ ပါဝင္ေနတာကို သူတို႔ေတြ႔ခဲ့ပါတယ္။ ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈက ဆန္ေခ်ာမွာနိမ့္ၿပီး ဆန္ၾကမ္း ဆန္လံုးညိဳမွာေတာ့ ပါဝင္မႈမ်ားတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဆန္၊ ဆန္နဲ႔ျပဳလုပ္တဲ႔ စားေသာက္ကုန္ေတြမွာ အင္ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္ လို႔ေခၚတဲ႔ အသြင္ေျပာင္း အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈကေတာ့ ဒသမ ၁ မိုက္ခရိုဂရမ္ ကေန ၆.၆ မိုက္ခရို ဂရမ္ အထိ ပါဝင္ေနပါတယ္။

ေမြးကင္းစကေလးငယ္ေတြအတြက္ အသင့္စားအစားအစာေတြမွာ အသြင္ေျပာင္း အာဆင္းနစ္ပမာဏ အနည္းဆံုးျဖစ္ၿပီး ဆန္ေခါက္ဆြဲမွာေတာ့ ပါဝင္မႈ အမ်ားဆံုး ျဖစ္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္ရွင္။

0 comments:

Post a Comment

Tags

Labels

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား

Blog Archive

Blog Archive

ဆက္သြယ္ေပးပို႕ရန္

drmyochit72@gmail.com သို႕ ဆက္သြယ္ေပးပို႕ႏိုင္ပါသည္

ရွာေဖြရန္