အေမရိကန္ဆန္အတြင္း Arsenic အဆိပ္ပါဝင္မႈအဆင့္ကို သတ္မွတ္ျပ ထားထားစဥ္။ |
ကမၻာေပၚက လူသန္းေထာင္ေပါင္းမ်ားစြာရဲ႕ အဓိက စားေသာက္ကုန္ ဆန္ထဲမွာ လက္ရွိ အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈပမာဏက လူထုက်န္းမာေရးကို အႏၱရာယ္ ရွိေစႏုိင္သလား ဆိုတာကို အေမရိကန္ ႀကီးၾကပ္ေရး ေအဂ်င္စီက ဆံုးျဖတ္ႏုိင္ဖို႔ ႀကိဳးစားေနတာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ FDA ရဲ႕ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္္နဲ႔ အဆိပ္ျပင္းအဆံုး ဓာတုပစၥည္း အင္ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္လို႔ေခၚတဲ့ အသြင္ေျပာင္း အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈ ပမာဏေတြကို စမ္းသပ္ခဲ႔ပါတယ္။
ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈကေတာ့ ထမင္းတစ္ပြဲစာမွာ ၂.၆ မိုက္ခရိုဂရမ္ကေန ၇.၂ မိုက္ခရိုဂရမ္ အထိ ပါဝင္ေနတာကို သူတို႔ေတြ႔ခဲ့ပါတယ္။ ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈက ဆန္ေခ်ာမွာနိမ့္ၿပီး ဆန္ၾကမ္း ဆန္လံုးညိဳမွာေတာ့ ပါဝင္မႈမ်ားတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဆန္၊ ဆန္နဲ႔ျပဳလုပ္တဲ႔ စားေသာက္ကုန္ေတြမွာ အင္ေအာ္ဂဲနစ္ အာဆင္းနစ္ လို႔ေခၚတဲ႔ အသြင္ေျပာင္း အာဆင္းနစ္ ပါဝင္မႈကေတာ့ ဒသမ ၁ မိုက္ခရိုဂရမ္ ကေန ၆.၆ မိုက္ခရို ဂရမ္ အထိ ပါဝင္ေနပါတယ္။
ေမြးကင္းစကေလးငယ္ေတြအတြက္ အသင့္စားအစားအစာေတြမွာ အသြင္ေျပာင္း အာဆင္းနစ္ပမာဏ အနည္းဆံုးျဖစ္ၿပီး ဆန္ေခါက္ဆြဲမွာေတာ့ ပါဝင္မႈ အမ်ားဆံုး ျဖစ္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္ရွင္။
0 comments:
Post a Comment