ကီ၀ီသီး ကိုေန႔စဥ္ စားသံုးေပးျခင္း သည္ အေရျပား က်န္းမာေရး ကို အ ေထာက္ အကူျပဳၿပီး ၾကည္လင္ သန္႔စင္ ေသာ အေရျပား ကိုပိုင္ ဆိုင္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသန တစ္ရပ္တြင္ ေဖာ္ထုတ္ထားသည္။
သုေတသီ မ်ားသည္ ကီ၀ီသီးက အေရျပား၏ သဘာ၀ အနီႏွင့္ အ၀ါေရာင္ျခည္ မ်ားကို ပိုၿပီးေတာက္ ပေစ ေၾကာင္း၊ တစ္ေန႔ ကိုကီ၀ီ သံုးလံုး ခန္႔စာ သံုးေပး သူမ်ားတြင္ ေျခာက္ပတ္ ခန္႔ၾကာေသာ အခါ အေရျပား ပိုမိုက်န္း မာမႈကို ခံစား ရၿပီး တစ္ေန႔ ကိုေလး လံုး ခန္႔စား သံုးေပးသူ မ်ားတြင္ အေရျပား ၾကည္လင္ မႈ၊ေတာက္ပ မႈကိုခံစား ရႏိုင္ေၾကာင္းကိုေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့သည္။
ကီ၀ီသီး သည္က်န္းမာေရး အတြက္ သင့္ေတာ္ေသာ သစ္သီး တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းမ်ား ႏွင့္ဗီတာ မင္စီႂကြယ္၀ စြာပါ၀င္ေနသ ျဖင့္ အလွကုန္မ်ား ၊စားေသာက္ကုန္ မ်ားတြင္ ထည့္သြင္း မႈမ်ားသည္။
ယခုေလ့လာ မႈကိုလူ ထုအတြင္း ေရာက္ရွိရန္ ထပ္မံႀကိဳး စားၾကရ မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ အလွကုန္ ပစၥည္း မ်ားထက္ သဘာ၀ ကီ၀ီသီးေလး ကပိုျပီး အေရျပား လွပမႈ ကိုျဖစ္ေစႏိုင္ၿပီး ေဘးထြက္ ဆိုးက်ိဳး ကင္းေၾကာင္း ယခု ေလ့လာမႈတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
သန္႕စင္
ref:ANI
Health Updates Journal
Vol-2,No-10
Vol-2,No-10
0 comments:
Post a Comment